TOCA TOCA – PROJECTE

T_icones

 

 

Us presentem un nou projecte d’EDUCACIÓ INFANTIL que facilita el descobriment de l’entorn dels infants a partir de potenciar la seva curiositat, de reconèixer les seves emocions i de fer-los protagonistes del seu procés d’aprenentatge a través de propostes d’experimentació i descoberta.

Tres àmbits interrelacionats que es treballen a partir de les intel.ligències múltiples i les capacitats.

t_descobeta T_llengua T_mat

t_sequencia
Totes les seqüències comencen amb una pregunta de la qual es deriven diverses activitats experimentals i un treball sobre paper que, no sempre, és de resposta única.

Les propostes estan dissenyades i presentades seguint l’esquema següent:

En primer lloc s’indica sempre la finalitat de la proposta, i en el disseny i desenvolupament de les seqüències, es persegueixen els objectius següents:

● Ajudar els infants a recordar i a relacionar coneixements i experiències: cal que recordin i estableixin relacions entre allò que saben o que han experimentat i allò que és nou per tal d’anar elaborant representacions mentals cada vegada més completes i més complexes.

● Provocar la comunicació i la verbalització de les seves idees: l’expressió oral és la verbalització del pensament; estimular-la ajuda a l’organització mental.

● Potenciar el reconeixement d’emocions per tal de possibilitar un desenvolupament equilibrat i un aprenentatge significatiu.

● Possibilitar que el mestre conegui les idees i els models explicatius dels infants: cal conèixer els seus models explicatius i cal intentar interpretar les seves accions i les seves expressions per tal de poder anar ajustant les propostes als seus nivells de desenvolupament.
T_icones_sd

Share Button