RALET, RALET. 5 anys

Carp_P5_ContesPoemesFestes_JPG

La carpeta inclou materials relacionats amb les temàtiques de les altres carpetes i amb les festes tradicionals més celebrades a l’escola: la castanyada, Nadal o Sant Jordi.

S’hi tracten les àrees curriculars, fent  especial èmfasi en la llengua i en la literatura oral i escrita.

Inclou contes populars i contes d’autor, poemes i dites (bàsicament dels mesos de l’any), endevinalles i cançons i activitats sobre festes populars.

Els arxius d’àudio estan disponibles en www.espaibarcanova.cat

En aquestes carpetes hi trobareu una il·lustració de cada un dels personatges dels contes que es treballen, els quals serviran de recordatori i de referent per a l’alumne.

  • Contes
    El petit Polzet • Els músics de Bremen • El petit avet • Carnaval al parc • En Niti i el lleó • El sabater i els follets • El soldadet de plom.
  • Poemes
    L’estrella • Lhivern • Pare i mare • Tinc una capseta • Les barques.

La carpeta conté un llibret amb tots els poemes que es treballen.
Els hàbits i l’educació social i emocional es treballen a partir de la presentació de les petites històries protagonitzades per dos nens: en Max i la Paula. 

MATERIAL D’AULA DIGITAL
Dels contes i poemes, imatges i animacions de contes, les activitats interactives i les fitxes de l’alumne projectables.
MATERIAL D’AULA EN PAPER
Seqüències de tres contes, un per trimestre. Poemari. Abecedari amb lletra de pal i lligada. Joc de dòmino amb els personatges dels contes…

Carp_P5_PetitsProjectes_JPG

La carpeta presenta totes les àrees del currículum, fent especial atenció a la descoberta de l’entorn i a la representació d’aquest entorn a través dels diferents llenguatges: visual, verbal, matemàtic i plàstic. 

El treball creatiu i artístic es presenta a partir d’obres d’art.

Es treballen els diferents continguts amb la proposta de tres petits projectes:

  • Nens i nenes del món. Tres nens: la Yoriko (Japó), La Mirtila (Alaska) i en Mamadou (Àfrica) ens expliquen com viuen. Aquesta informació es relaciona amb les viències dels nostres alumnes.
  • Animals del món. Us presentem els animals salvatges presents en l’entorn dels personatges del projectre Nens i nenes del món. Es treballa la seva morfologia, la seva vida, la seva alimentació, etc. 
  • Fent feina. Es tracten tres oficis: el de jardiner, el de cuiner i el de bomber. Coneixerem de primera mà quines eines fan servir per a la seva feina, com es vesteixen o quines activitats duen a terme.

Per a cada un dels projectes hi ha un llibret amb informació, amb l’objectiu de posar en contacte els infants amb els primers llibres de coneixements. També se’ls podran endur a casa perquè les famílies participin d’aqeust procés de descobertal.

Els arxius d’àudio estan disponibles en www.espaibarcanova.cat

MATERIAL D’AULA DIGITAL
Locucions dels contes i poemes, imatges i arxius d’àudio dels contes, les activitats interactives i les fitxes de l’alumne projectables.
MATERIAL D’AULA EN PAPER
Un pòster de nens i nenes del món. Un pòster dels oficis…

Carp_P5_Mates_Entorn_JPG

La carpeta conté activitats i propostes experimentals que posen en joc les habilitats matemàtiques que es desprenen de l’observació, la descripció i l’organització de l’entorn en relació als temes de la carpeta de Petits projectes. Per exemple, pintar fent ús d’objectes esfèrics, cilíndrics o amb prismes.

Es treballen els continguts de les tres àrees de coneixement del currículum de manera integrada, però es fa més èmfasi en les matemàtiques aplicades a l’entorn quotidià.

La carpeta de Matemàtiques i entorn conté un llibret amb les cançons per comptar que surten al llarg dels trimestres. 

Els arxius d’àudio estan disponibles en www.espaibarcanova.cat

MATERIAL D’AULA DIGITAL
Imatges i àudio de les cançons, les activitats i les fitxes de l’alumne projectables.
MATERIAL D’AULA EN PAPER
Una tira mètrica perquè els alumnes puguin amidar les seves alçades. Una recta numèrica de l’1 al 10. Un joc per jugar en rotllana…
Share Button